Alligator

Na een paar dagen op het strand van Miami Beach te hebben gelegen werd het tijd voor wat actie. Samen met een Duitser en een Engelsman had ik voor afgelopen vrijdag een tour naar de Everglades geboekt. Dit is een nationaal park van ruim 6000 vierkante kilometer ten westen van Miami. In de Everglades gingen we een boottocht maken door het moeraslandschap om vooral alligators te gaan zien.

Om 14 uur werden wij opgepikt bij ons hostel. We hadden downtown Miami nog maar net achter ons gelaten toen de bus opeens heel zacht ging rijden op de snelweg. Vijf minuten lang werden we van alle kanten voorbijgereden tot de chauffeur besloot het busje toch maar stil te zetten op de linker vluchtstrook van de snelweg. Maar blijkbaar was hij niet tevreden met de plek waar we stonden dus besloot hij weer iets verder te rijden. Maar ook dat bleek niet een goede plek dus besloot hij maar honderd meter achteruit (!) te gaan rijden, op de snelweg.

20130512-182208.jpg

Wonder boven wonder zijn we heel gebleven na een oversteek naar de andere kant van de snelweg. Daar moesten we een half uur wachten op een vervangende bus. Wat een ritje van een half uur moest worden werd uiteindelijk een trip van ongeveer twee uur.

20130512-184512.jpg

De boottocht door de Everglades was leuk. We hebben verschillende soorten vogels gezien en gelukkig ook meerdere keren alligators gespot.

20130512-182753.jpg

Behalve een groepje op de boot hoorde er ook een show bij. Mensen die stoeien met alligators is natuurlijk altijd spectaculair om naar te kijken.

20130512-183002.jpg

Maar het bleef niet alleen bij kijken, na de tocht mocht iedereen even op de foto met een kleine alligator. En natuurlijk wil ik jullie dat plaatje niet onthouden:

20130512-183206.jpg

See you later alligator!

10 Reacties op “Alligator

  1. Schiterend wat je allemaal al hebt meegemaakt, geniet er maar lekker van , want je hebt er hard voor gewerkt.
    Blijf je volgen

  2. Wow! Super gave foto met alligator!! Je ziet er idd goed uit! Heppie de peppie! 🙂
    Leuke verhalen steeds weer! Lees ze met plezier! Tot de volgende maar weer!
    Dikke Doei 😉 Em!

  3. Wauw Hugo, wat stoer! En dan heb ik het niet over dat busritje. Trouwens, dat soort enge verhalen kun je maar beter niet meer melden. Ik denk dat dat bij de familie enkele slapeloze nachten gaat kosten.
    Gr. Miriam

Plaats een reactie